Páskování plastovou vázací páskou a její výhody

Páskování plastovou páskou představuje nejlevnější variantu páskování na trhu. Cenově velmi výhodně vychází páska samotná, páskovací strojky nebo třeba plastové samouzavírací spony určené k plastovým páskám. Zajímavou cenu nabízí i stolní páskovací stroje, s pomocí kterých můžete velmi rychle zapáskovat a zpevnit například balíky a kartóny pro přepravu.

Nízké ceně u plastových pásek ovšem odpovídá nejnižší pevnost jak pásky, tak plastových samouzavíracích spon. Proto je páskování plastovou páskou doporučeno pouze k páskování lehčích balíků. U těžších předmětů je na místě použít spíše stále cenově velmi výhodnou vysokopevnostní kompozitní pásku či absolutně spolehlivou ocelovou pásku.

Předností umělohmotných PP a PET pásek je mimojiné také možnost velmi rychlého páskování, které například u kompozitní pásky umožněno není. Pokud budete plastovou páskou páskovat s využitím elektrických či pneumatických páskovacích strojků nebo stolních páskovacích strojů, dokážete zapáskovat i velké množství balíků ve velmi krátkém čase. Především stolní páskovací stroje se nabízí i v plně automatizovaných variantách, u kterých stačí pouze položit balík na páskovací plochu a stroj zbytek zajištění provede sám za Vás. 

Další výhodou plastových pásek je jejich vysoká odolnost proti nepřízni počasí. Například v porovnání s ocelovou páskou zde samozřejmě nehrozí koroze a proto si páska svoji kvalitu a pevnost udrží za jakýchkoliv povětrnostních podmínek.

Významná je i možnost zakoupení plastových pásek v nejrůznějších barvách a rozměrech, vždy záleží pouze na přáních a potřebách našich klientů. Umělohmotné pásky lze zakoupit v různých šířkách i tloušťkách, stejně tak lze objednat i jinou barvu než standardní černou u polypropylenových pásek.

A v neposlední řadě je velkou předností u tohoto typu páskování velmi snadná práce a manipulace s páskou. Páska, vázací spony i páskovací strojky mají nízkou hmotnost a páskování tak není nijak fyzicky namáhavý proces. Stejně tak všechny tyto komponenty mají kompaktní rozměry, což usnadní i jejich skladování. Především stojí za zmínku varianta plastových pásek v kartonu, kdy k pásce nepotřebujete ani žádný odvíječ či stojánek. Co se samotného páskování týče, je velmi jednoduché a pohodlné. Páska se nekroutí a neohýbá, což opět Vaši práci usnadní a urychlí.
 

Pro koho tedy páskování plastovou páskou doporučujeme?

Záleží především na tom, jaké předměty plánujete páskou zajišťovat. Pokud se jedná spíše o lehčí balíky jako například zajištění a zpevnění kartónů, pak jsou pro Vás umělohmotné pásky tím ideálním řešením. 

Perfektně se umělohmotné pásky hodí například pro různé e-shopy páskující denně velké množství lehčích zásilek. Páska Vám spolehlivě zajistí balík pro přepravu a Vy tak můžete mít jistotu, že se Vaše zboží dostane k Vašim zákazníkům vcelku.

Plastové pásky jsou jednoduše řečeno vhodné pro všechny shánějící nejlevnější variantu páskování. Pro páskování těžších předmětů či k paletizování zboží ovšem doporučujeme spíše kompozitní pásku, která nabízí výrazně vyšší pevnost za stále velmi výhodnou cenu. Obě tyto varianty páskování nabízíme mimo jiné v rámci páskovacích setů Prapac.





Zpět na výpis článků

Vánoční otevírací doba

Přehledné informace o naší otevírací době během vánočních svátků a přelomu roku.

10.12.2019

Nová provozní doba

Na naší prodejně páskovací techniky na kraji Brna máme nyní novou otevírací dobu.

23.09.2019

Prodloužení otevírací doby

Na naší prodejně máme nyní prodlouženou otevírací dobu, která bude platit až do konce léta. Otevřeno nyní míváme i v soboty.

02.04.2019

MENUX